Bilo kuda, čitaj svuda!

Akcijom “Bilo kuda, čitaj svuda!“, koja je pokrenuta u Noći knjige 2017., želi se dodatno skrenuti pozornost na čitanje, knjigu te ljepotu i važnost pisane riječi. Odvojite vrijeme za knjigu, ponesite ju sa sobom kamo god se zaputili, zabilježite trenutak fotoaparatom i podijelite svoje čitateljske trenutke.
Kako sudjelovati u akciji?
Pokažite gdje je sve moguće čitati: u obitelji, s prijateljima, na planini, uz rijeku, jezero, more, omiljenog kućnog ljubimca; u javnom prijevozu, kafiću, na trgu, ulici, klupi…
Fotografiju mjesta za čitanje na fotonatječaj možete prijaviti na jedan od ova tri načina, u razdoblju od 21. do 27. travnja 2017. godine:

  1. kroz posebni prijavni obrazac (aplikaciju) na stranici Noći knjige
  2. kroz posebni prijavni obrazac (aplikaciju) na Facebook stranici Noći knjige
  3. tako da objavite fotografije na svojem Instagram odnosno Twitter profilu koristeći heštegove #čitajsvuda i #noćknjige

U natječaj svatko može prijaviti samo jednu fotografiju, stoga se potrudite pronaći baš onu najbolju koju ste snimili. Fotografija treba u kadru prikazivati knjigu ili čitanje.

Pobjednici fotonatječaja
Po završetku prvog dijela natječaja žiri Noći knjige će od pristiglih fotografija u uži izbor odabrati njih 30 te vam omogućiti da na stranici Noći knjige ili FB stranici Noći knjige glasujete za svojeg favorita/najbolju fotografiju. Glasovanje će trajati od 28. travnja do 30. travnja u ponoć. Pobjednike natječaja i dobitnike slatko-knjiških nagrada proglasit ćemo 2. svibnja na internetskoj i Facebook stranici Noći knjige.

kkk