Članstvo

Sve vas od srca pozdravljam uime našega Društva. Obraćam se dosada aktivnim članovima Društva te svima koji će nam se pridružiti. Veselim se i našim umirovljenim kolegama koji su zaslužni za dosadašnja postignuća, ali i mladima koji su veliki potencijal i osvježenje te će dodatno osnažiti našu ulogu u društvu te ostvariti, nadamo se, ciljeve koji su dosada bili neostvarivi. Svi smo pozvani na zajedništvo u radu i borbi za položaj naše struke, što bi trebalo biti prepoznato kao suverena i kvalitetna sastavnica u ostvarivanju potreba suvremenoga društva. To je moguće jedino kroz angažiranje ljudi uključenih u različite, ali istovremeno i srodne knjižnice, razmjenom znanja i iskustava, pri čemu dobra organizacija i spremnost uključivanja omogućuju potiranje razlika i granica među nama.

Pozivam sve zainteresirane da se uključe u rad Društva i svojim doprinosom uvelike pomognu u ostvarivanju Plana i programa Društva kako bi što prije postalo jednim od prepoznatljivih regionalnih stručnih društava. Postanite dio Društva, dajte svoj doprinos razvoju stručne misli, borbi za adekvatan položaj u stručnoj zajednici, iskoristite mogućnosti i učinite sve da Društvo bude što kvalitetnije i sadržajnije.  Kao članovi Društva možete birati i biti birani u tijela Društva, davati prijedloge i inicijative u svezi s djelovanjem Društva, sudjelovati putem svojih zastupnika u radu i upravljanju djelatnošću Hrvatskog knjižničarskog društva. Aktivan rad u Društvu omogućuje stalno stručno usavršavanje i stručno napredovanje u zvanju, razmjenu znanja i iskustava s kolegama, a uspomene sa studijskih stručnih putovanja su neprocjenjive.

Nadam se da ćete prepoznati mogućnosti i pogodnosti koje pruža članstvo u strukovnom Društvu te da ćemo uskoro surađivati kao članovi našeg zajedničkog Društva. S dužnim poštovanjem i vjerom da ćemo uspješno surađivati, upućujem svima srdačne pozdrave!

Predsjednica DKSBS

Kako postati član Društva?

*ispunjavanjem pristupnice i slanjem tajniku/ici

*uplatom u iznosu od 13,27 € / 100,00 kn(godišnja članarina)


Zašto postati član Društva knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema?

* sudjelujem u razmjeni primjera dobre prakse

* ujedno sam član Hrvatskog knjižničarskog društva

* imam pravo na smanjenu kotizaciju za određene stručne skupove

* stručno se usavršavam i napredujem

* upoznajem kolege iz drugih knjižnica i baštinskih ustanova

* putujem i obilazim knjižnice na području Slavonije, Baranje i Srijema

* putujem i obilazim knjižnice i ostale institucije u Europi


Dodatne pogodnosti za članove:

*Knjižara Nova – knjižara partner – popust 10% (popust se odnosi na sve, i na školski pribor, ali se ne odnosi na školske udžbenike i radne bilježnice za osnovne i srednje škole)

*Knjižara Školska knjiga – popust 10% (na ŠK i Lumen u knjižarama (po jedan primjerak po naslovu u jednoj kupnji)