BICIKLIJADA

Povodom Dana planeta Zemlja i manifestacije Noć knjige, u subotu 23. 4. 2022., održat će se tradicionalna FFOS-ova biciklijada na ruti Osijek – Kopački rit.

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom “I ja želim čitati”, a u njoj mogu sudjelovati svi zainteresirani studenti, nastavnici i građani.

Suorganizatori Biciklijade su Filozofski fakultet Osijek, Klub studenata informacijskih znanosti „Libros“, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, Osnovna škola Franje Krežme, Društvo knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema, te osječki ogranak Hrvatskog čitateljskog društva.

Polazak iz Osijeka planira se u 9.00 sati s parkirališta Filozofskog fakulteta (L. Jaegera 9), a povratak je u ranim popodnevnim satima. Osobe mlađe od 18 godina trebaju imati pratnju, a za a sudionike mlađe od 16 godina obvezno je nošenje zaštitne kacige.

Prijava za sudjelovanje nije potrebna. U slučaju lošeg vremena, biciklijada se odgađa za sljedeći, povoljniji vikend.

Udruga Sport za sve osigurala je određeni broj bicikala za sudionike koji nemaju vlastiti bicikl. Za rezervaciju bicikla i sve dodatne informacije možete se obratiti e-poštom na biciklijada@ffos.hr.