Suočavanje sa stresom i tehnike relaksacije

Društvo knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema i Gradska i sveučilišna knjižnica Osijeku  pozivaju  vas na predavanje pod  naslovom Suočavanje sa stresom i tehnike relaksacije koje će u četvrtak 17.02.2022. održati Zvončica Kučanda u vremenu od 15:00 do 16:00 sati putem Zoom-a. Molimo zainteresirane za obaveznu prijavu na e-mail tajniku Društva (dinomag@gskos.hr) do utorka 15.02.2022.

Link za predavanje biti će dostupan u četvrtak. 

U zadnje vrijeme često od prijatelja, obitelji i kolega čujemo “pod stresom sam”. Užurbani način života, obaveze, bolesti, neočekivani događaji su sve što može utjecati da se osjećamo pod stresom. No, ponekad ne možemo točno ni odrediti zbog čega se tako osjećamo. Stresna situacija odnosi se na vanjski događaj koji remeti psihofizičko funkcioniranje i zahtijeva prilagodbu organizma. Za trenutnu situaciju koja nas je uhvatila nespremne – pandemiju COVID-19 možemo reći da je situacija u kojoj smo svi doživjeli “stres”.

Kako bi se znali nositi s takvim situacijama, prvo moramo razumjeti što nam se događa i razviti strategije za suočavanje sa stresom.

Informacije o predavačici možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://mentalnozdravlje.hr/profil/zvoncica-kucanda/