Objavljen je novi broj časopisa Knjižničarstvo 1/2024.

Objavljen je novi broj, godina 28 broj 1(2024) časopisa Knjižničarstvo : glasnik Društva knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema. Ususret Izvještajnoj skupštini Društva koja će se održati 10. svibnja 2024. u Belišću, naslovnicu broja krasi fotografija pročelja Gradske knjižnice i čitaonice Belišće.

Kako je ovaj broj popunilo šest recenziranih radova i četiri postera proizašlih s 5. okruglog stola: Zavičajni fondovi i zbirke u knjižnicama panonskog prostora, gošća urednica broja je kolegica Marijana Špoljarić Kizivat kao jedna od organizatorica navedenog skupa. Kolegice hvala na doprinosu.
Ovdjemožete pristupiti novom broju.
VAŽNO:

* Sljedeći broj, godina 28 broj 2(2024) je također u pripremi za objavu. Radovi su recenzirani, u postupku su lekture i što se tiče stručnih radova, broj je zaključen. Do 20. travnja 2024. možete slati materijale za rubrike Vijesti iz knjižnica, Putevima svjetskih knjižnica i druge… Plan je ovaj broj objaviti tijekom svibnja ili lipnja ove godine.

VAŽNO II:

* Pozivamo vas da materijale za sljedeći broj, godina 29 broj 1(2025) šaljete na adresu uredništva knjiznicarstvo.urednistvo@gmail.com. S obzirom na znatan broj novoizgrađenih i obnovljenih knjižnica zadnjih godina, stručna tema broja je Arhitektura knjižnica. Pišite nam o vašim iskustvima, prednostima i preprekama, u konačnici o izvedbenim rješenjima ali i o planovima za knjižnice koje tek trebaju niknuti. Primat ćemo naravno i radove koji nisu usko vezani za temu broja. Radovi za ovaj broj trebaju pristići najkasnije do 1. prosinca 2024.